Fotoalbum

Så er årets trænings weekend i espemarkshytten overstået.
For Jer der ikke var med og fik lavet lydighed, og drift arbejde er her, billeder af hvor sjovt vi havde det.... Tak til Lasse for at há taget kamera med.
😀
En øjenvidneberetning følger her under fra pia, der var med for første gang. 🙂

Træningsweekend med lydighed og driftarbejde.

Jeg fik indbydelsen til at deltage i PH SVENDBORG's Træningsweekend mandag den 1. Okt. Så min betænkningstid var kort.
Da jeg lider af kroniske smerter skulle jeg hjem og planlægge min uge for at få det optimale ud af weekenden. Normalt skal jeg bruge længere tid, men jeg slog til. Da jeg meget gerne vil lære sammen med min Hovawart "Gigo". Han er så skøn at arbejde med.
Da fredag kom, var jeg meget tæt på at melde afbud pga. smerte. Men jeg bed det i mig og begyndte at pakke bilen med hundesager og lidt til mig selv. Jeg var nød til at tage begge mine dejlige Hovawart med, de hoppede hurtigt op i bilen da jeg startede med at pakke. De var så søde og rolige over hele weekenden.
Fredag eftermiddag mødte jeg op i Espemarkshytten. Jeg blev modtaget af Didde .
Jeg fik en varm modtagelse og rundvisning af hytten. Ja stor er den ikke, men stor nok til de 12-16 hundefører der skulle deltage i træningsweekend. Så kom det første chok. Mine dejlig kærlige Hovawart skulle sove i bilen hvilket de aldrig havde prøvet. Men det klarede de til UG KRYDS OG SLANGE. De tog det som en naturlig ting at sove der. Det var bare mig der havde det mega skidt med at de ikke var inde ved mig. De er jo stort set altid der hvor jeg er. Er bare mig der måske er lidt pyllert, nej vel???

Efterhånden kom der flere hundefører og hunde til. Didde havde maden med som Lea havde lavet. Øjh hvor var det godt.
Nete kom med KAFFE og andre super lækkerier. Kaffen var virkelig ventet. Den blev hurtigt sat over og ti minutter efter var den første kande tom. Nete begyndte at varme en lækker gryderet og masser af ris. (Lea)
Skal lige sige at Ole og Henrik vores indtruktør/figurant var også kommet. De skulle lige høre om hvad jeg havde af hund, hvor gammel han var og hvad jeg havde af erfaring med hunde træning.

Da alle var dukket op spiste vi ca. 19:00.
Endnu engang vil jeg tilføje. Super lækker gryderet. Tak Lea

Efter maden, blev vi præsenteret for de hold vi skulle deltage på. . Vi blev delt ind på kryds og tværs af hvad vores hunde jo og os selv kunne. Hvilket var super godt, især for mig, der er helt ny i denne verden.
Da Ole og Henrik ikke kendte os alle og hvad vi hver især ønskede at arbejde med, havde vi en rundt om bordet fortæller runde. Jeg kunne se Ole skrev flittigt ned om hver enkelt af os.
Henrik gennemgik teorien for de vigtigste elementer i lydigheden. En start med tre punkter vi skal have på plads inden vi starter med træningen.
1. Hvad vil du træne med og hvordan.
2. Hvad vil du gøre hvis det går galt.
3. Hvordan vil du rette det.


Efter teorien tog vi af bordet og så var der tid til hygge. Jeg tog nu noget tøj på og gik tur med drengene Gigo og Emos. Havde lidt dårlig samvittighed over at de lå UDE i bilen. Nej, hvor blev de glade for at se mig. Det var bæl hamrende mørk. De fik deres refleks veste på og så gik turen i mørket. Men det blev kun til en lille tur. For vi alle skulle ud natløb, og hvilken hyggelig tur. Vi blev delt op i par. Jeg var sammen med Margrethe fra Middelfart, vi havde Gigo med. Han var helt upåvirket af hvad vi skulle igennem. Der var ik noget der skræmte ham. Ikke engang den hvide mand.
Efter natløb, hvor jeg lige vil sige at Margrethe og jeg ik lige havde forstået den første opgave. Vi skulle lave en kanin. Ja, vi troede jo den skulle laves af naturens egne materialer. Så vi lavede den af grene og blade. (Som de eneste)

Så var det hygge resten af aften. Med alt hvad der kunne lyste. Dog var vi mange der gik ret hurtigt i seng.


Kl. 8 lørdag morgen var der morgenmad. Vi skulle være klar med hundene kl. 9:00
Morgendagens blev ret hurtig indtaget dog var der tid til hygge.
Det hold jeg var på skulle starte hos Ole med lydighed. Det andet hold hos Henrik havde lydighed med ham.
Ole tog udgangspunkt i hvad vi ønskede at arbejde med. Jeg ville gerne arbejde med kontakt og lineføring. Da Gigo kun var omkring 8-9 mdr. og jeg helt grøn inde for hundeverden, var jeg virkelig nervøs da det blev min tur. Havde jeg nu også forstået budskabet og kunne jeg bruge det jeg havde lært i praktisk. Ja jeg og en del af de andre bl.a Nete og Lars fik lært KLIKKEREN.
Vi stod alle med ørene slået godt ud for at lære. Jeg havde meget stort udbytte af formiddagen. Bl.a. at det ikke er så vigtig at sætte kommando på en øvelse før min Gigo kan øvelsen. Hvilket idag giver ham og jeg større glæde ved at træne. Da jeg ikke siger så meget andet end positiv og rosende ord samt KLIK-KLIK KLIK-KLIK. lidt indlæring tre gange så meget leg, lidt indlæring tre gange så meget leg. OSV.

Vi kom alle igennem to gang. Ja så måtte jeg hurtig ind i bad, ind i bilen og så lige et smut til Haderslev.

Jeg kom tilbage til Espemarkshytten  ca.  Kl . 20. Der var super god stemning. I var færdig, næsten, med at spise. Manglede desserten. Og inden jeg havde fået set mig om kom maden frem til mig. Tusinde tak:-) endnu engang super lækker mad. (Lea)
Medens jeg var i Haderslev havde holdene byttet instruktør. De der på Ole's hold kom over til Henrik. Og Henrik's hold kom til Ole. Jeg kunne forstå at de alle havde haft en super og lærerigt eftermiddag. Ja, for alle var meget trætte om aftenen. Da kl. var omkring 22:15 gik de første til køjs. Og inden kl. var 24 var alle, tror jeg nok, gået til køjs. Nogle kørte hjem for at få sove godt igennem. Mine dejlige Hovawart måtte endnu engang tage sig til takke med bilen. Jeg behøvede ikke de store bekymringer for det. De klarede jo lige så godt som alle de andre hunde. Og jeg kan nu tilføje. At de føler sig meget godt tilpas i bilen nu.

Søndag var der morgenmad kl. 8 og vi skulle være klar med hundene kl. 9:00

Denne formiddag skulle vi starte omvendt. Altså os der startede om lørdagen hos Ole skulle Starte hos Henrik og selvfølgelig omvendt
Vi der startede hos Henrik hyggede og vi fik os også et lille grin ja undskyld Margrethe, men din hund var jo KED AF DET. Så den skulle have en rigtig god oplevelse ved bidearbejdet. Skal lige siges med rette. Alle hunde have en god og positiv oplevelse over hele weekenden.
Jeg har efterfølgende fået købt mig en fiskestang. Da jeg fik at vide at det kunne være super til Gigo at blive "fisket" noget mere, da han ikke sådan lige at drifte op. Men jeg syntes det går fremad pt.
Da formiddagen var ved at være slut skulle vi naturligvis have frokost. Alt var det var af mad blev fundet frem. Ja og vi blev godt mætte endnu engang. Derefter skulle vi på igen om som om lørdagen, skulle vi bytte instruktør. Jeg tro helt sikkert at Ole var lidt høj da vi mødte op med KLIKKEREN i hånden. Budskabet var nået ind til os. Vi fik endnu engang en masse gode input til hvordan vi skulle træne med hver vores dejlige hunde. Indimellem dummede jeg mig, bl.a. et indkald hvor Gigo kom med det samme og jeg hurtig efterfølgende kastede bolde væk fra mig. Ja ja jeg har forstået det. Nogle gange lære man af sin (små) ;-) fejl.
Vi sluttede weekenden af med kaffe oprydning og meget trætte Hundefører. Ja jeg tror også hundene var trætte. Mine var helt sikker. De sov stort ses hele mandagen.

Jeg vil hermed takke Jer alle for en beriget weekend. Samt endnu et kæmpe stort tak til jer alle for jeres måde at modtage Gigo og mig på. Vi er begge to helt vilde for at lære og i Jeres selskab er det så sjovt og spændende.
TUSINDE TAK ALLE SAMMEN I SVENDBORG PH.
VOV VOV OG KLIK
GIGO OG PIA